Ilmailuliitto on palkinnut ansioituneita jäseniään keväällä 2024

Ilmailuliiton hallitus palkitsi Simo Sainion Suomen Ilmailupatsaalla ja Matilda Orpanan Luumun Maljalla. 


Ilmailuliiton hallitus palkitsi Simo Sainion Suomen Ilmailupatsaalla. Patsas annetaan vuosittain vuodeksi kerrallaan Suomen siviili-ilmailun alalla tai sen hyväksi edellisten vuosien aikana ansioituneesti toimineelle henkilölle.

 

Simo Sainio on edistänyt suomalaisen laskuvarjohyppäämisen kalustotietämystä jo 80-luvulta saakka. Sainio on varmistanut suomalaisen ja kansainvälisenkin laskuvarjourheilun turvallisuutta työllään ja innovaatioillaan. Sainio on palkittu vuonna 1999 Nesteen maljalla.

 

 

 Ilmailuliiton hallitus palkitsi Matilda Orpanan Luumun Maljalla. Malja jaetaan kannustuksena vuodeksi kerrallaan suomalaiselle, enintään 25-vuotiaalle naiselle, joka on erityisen ansioitunut ilmailun parissa.

 

Matilda Orpana aloitti Skydive Karjalassa laskuvarjohyppäämisensä ja eteni kiitettävää vauhtia oppilaasta lisenssihyppääjäksi päättäväisellä ja tavoitehakuisella toiminnallaan.

 

Orpana on käynyt lento-RUKin ja sieltä saanut 35 tuntia tiimaa Vinkalla. Suunta on moottorilennossa yhä korkeammalle. Orpana on tekemässä diplomityötä biopolttoaineiden käytöstä lentokoneissa.

 

 

 

 

Simo Sainio
Simo Sainio
Matilda Orpana
Matilda Orpana